TABUNG SAKURA

Saturday, September 11, 2010

Sangat Menyentuh

Aku bosan. Aku tak tahu nak buat apa. So aku duk depan laptop. Tangan terkial kial nak menaip. Tak tahu nak menaip apa. Tak tahu nak search apa. Bila teringat lama tak stalker,so aku decide nak stalker. Lain yang aku cari,lain pulak yang aku jumpa. Rezeki? Entahlah. Bukan rezeki kot.

Aku terbaca belog seorang akak. Untuk aku yang muda,dia pangkat akak. Dia muda tapi dah kehilangan Papa hampir 11 tahun. Lamakan? Aku tak tahu sama ada aku patut tak tulis cerita dia ni. Tapi untuk dijadikan satu iktibar untuk semua aku terasa macam nak share.

Aku sedih bila baca tentang saat pemergian Papa dia. Dia takda disisi. Dia merajuk dengan Papanya. Sebab Papa dia terlupa tentang hari lahir dia. Anak mana yang tak terkilan kalau ayah atau abah atau papa mereka ingat hari jadi sibling yang lain tapi lupa hari jadi dia. Papa dia sanggup buatkan kek kopi untuk sibling dia tapi untuk ingat hari jadi dia,Papa dia terlupa.Dan dia pun merajuk dan bawa hati ke tempat lain. Means dia pergi bawak diri tidur kat rumah kawan dia. Berminggu jugak dia bawak hati dengan harapan yang Papa tadi ingat hari lahir dia. Tapi harapan si anak tak kesampaian. Saat akak tu decide nak pulang ke rumah,ada orang datang rumah kat mana akak tu tumpang bermalam. Orang tu bagitahu yang Papa dia dah takda. Terduduk akak tu. Ingat nak merajuk untuk dipujuk,tapi rupanya Papa dia yang merajuk dan pergi jauh.

Aku tak datang bayangkan macam mana dia menghadapi keadaan tu. Mesti akak tu terkilan. Terkilan sebab takda di sisi Papa dia masa Papa dia hembuskan nafas terakhir. Aku doakan Papa akak tadi ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman. Untung Pakcik tu sebab punya anak yang sayang menyanyangi Pakcik. Even aku tak kenal Pakcik tu,aku tahu Pakcik tu seorang yang hebat. Pakcik tu berjaya didik anak anak dia untuk jadi orang yang kuat,tabah dan tak mudah patah semangat. Al Fatihah untuk Pakcik tu.

2 comments:

chucky said...

if my dad lupe my birthday,or my tournamen walopon dia kata nk dtg,aku x penah nk kecik hati and aku x kesah,sbb,for me,as long as he is here with me,sudah cukup...

sakura lover's said...

entah laa..aku no komen..hehe

SEHATI BERDANSA