TABUNG SAKURA

Friday, December 18, 2009

riang ria bersama teman

aku dan teman teman [dila,zeera,farid,azrin and naqek] dah selamat menjelajahi Genting Highland..seronok giler..macam dugaan yang kitaorg lalui nak sampai ke sana..
memang havoc giler laa..

hari pertama [Selasa,15 Dec]:
6.30:aku keluar rumah.follow abah pegi keje.
6.40:sampai kat ESSO.yang dah sampai cuma farid sorang je [aku dah agak dah].
waiting laa budak2 lain.[xsangka kawan2 aku ni macam2 perangai].paling tak boleh bla si Azrin. elok je cakap baru terjaga.mmg saja je nak cari penyakit.
7.15:azrin sampai seiring dengan bas [kira cantek la tu..padahal dah hampir 3 bas kitaorg terlepas]
8.05:sampai ktm.
8.16:naik ktm.[first time sejak bergelar remaja naik ktm..]
9.10:sampai KL Sentral.[terus pegi cari kaunter tiket genting]
jumpa je tiket kaunter Genting. tapi memang betul2 menguji kesabaran kitaorg. next tiket pukul 2 PTG!mahu kitaorg tak terkaku sekejap. macam kene kejutan elektrik je. tak sangka. 2,3 kali gak kitaorg menebalkan muka g kat kaunter. lastly,kitaorgpon sepakat.alang2 dah sampai KL, baik teruskan sampai Genting.
10 hingga 2: jalan jalan sekitar time square, makan dan solat.
2.50:sampai Genting.[terpinga2 sekejap kat situ.[maklumlaah masing2 dah lama tak pegi Genting]. dah tu beratur naik kabel car.[mak aii,panjang giler barisan nya. hampir 30 minit gak kitaorg beratur panjang].bila dapat je naik kabel car.lagi satu kejutan. tinggi giler la! 3.2 km nak sampai ke atas! mahu aku tak gayat. budak2 lain buli aku sbb aku takut [actually bkn takut tapi gayat laaa]
4.00:sampai puncak. tetap terpinga gak. jalan2 sekejap. pastu cari bilik. bergaduh sekejap antara lelaki pompuan nih.[macam kelakar jer.]paling tak disangka kitaorg mampu daki bukit kat Genting tu.macam tak sangka laa..
7.30:baru dapat bilik.bayangkan 1 bilik berharga RM180 untuk bilik yang bertaraf macam hotel kat SEGAMAT! mahu kitaorg tak pikir 100 kali sebelum sepakat nak sewa. memang giler laaa.yang paling giler 1 bilik [standard bilik tidur biasa] memuatkan 6 org manusia.hahahaha.memang kerja giler! [ni kalau parent kitaorg tahu,memang boleh mampos semua sekali. keep until died.huhu]
7.35:pegi makan KFC. ni lagi pelik.tak penah2 masing2 makan dinner plate,entah apa yang merasuk kitaorg semua.semua makan dinner plate.kira tahap kebuluran la ni.]
8.30:masuk bilik.memang semua tercenggang sekejap [hampir setiap masa kitaorg terkene kejutan.]masing2 terpikir,macam mana nak tidur dalam ruangan yang ada. disebabksn dah bayar,so masuk je la.yang pompuan masing2 terus sambar tilam.yang lelaki teragak2 nak masuk.
12.00:yang pompuan semua tido,yang lelaki g jalan2.
1.30:budak lelaki balik.
dahtu semua tido sampai pagi.paling tak boleh bla.bila ada yang terjaga,semua cakap lambat betul masa berjalan.Si Zeera lagi best pukul 2.30,dia cakap dia nak pegi main theme park waktu tu! mahu yang semua tak gelak. Memang sengal laa.

rabu,16hb
6.30:semua dah terjaga.
7.15:dah makan.paling tak tahan makanan sarapan kitaorg kfc semalam. pagi2 buta dah melantak ayam.konon2 buat alas perut untuk main kat theme park.
9.00:gerak g theme park.
macam2 game ada.tapi akibat kesesakan lautan manusia,kitaorg cuma mampu main 4game jek. tapi at least kitaorg dapat naik roller costa Genting. giler macam nak melayang nyawa.SEPARUH NYAWA AKU HAMPIR MELAYANG!
1.00:gerak naik kabel car.ni lagi cemas.sampai kat kaunter tunjuk tiket.reception tu kata kita org takde tiket.yang ada cuma satu je! memang cuak la! siap tunjuk semua tiket lagi. nasib ada,kitaorg salah bagi tiket.huhu
2.00:sampai bawah.penat memang tak terkira laa..
5.00:ni lagi cuak.masing2 terasa pelik je.kenapa macam kita orang je yang tggu bas kat situ.sedangkan akak kaunter semalam kata,tiket kitaorg tiket yang last.pusing satu bangunan cari station bus.siap tanye polis lagi.nasib polis baik.huhu
5.30:naik bas.dari bas baru kitaorg sedar. sedar dekat mana tempat tidur kitaorg,tempat main,jauh perjalanan kereta kabel yang kitaorg naik..memang tak sangka laaa. boleh masuk dalam rekod seumur hidup!
10.00:masing2 sampai rumah.memang penat tak terkira laa..

*lepas ni kitaorg semua boleh masuk maraton.huhu. giler ngarut. boleh naik turun bukit 2,3 kali dalam masa tak sampai sejam!. pengalaman manis yang tak dapat kitaorg lupa sampai mati. memang best!*

2 comments:

_nurazeera_ said...

kenangn ni aku jnji akn ingt smpi bile2...sbb..kwn2 adalh seglnya dalm hidup aku slain Allah ngn fmily...aku percaye kenangn mcm ni x kn bly dibeli ngn duit...aku harap kt sume akn berjaye harungi hidup dengn tenang n full of blessing from God..Insyaallah..aku syg korg sume..(",)

sincerely from me; zeera~~~

sakura lover's said...

aku pon sama..tapi kalau semua kawan2 kita ada mesti best kan..
entah esok lusa dapat tak journey sama2 lagi..

love,aza

SEHATI BERDANSA