TABUNG SAKURA

Friday, December 25, 2009

Terkilan ke aku??

aku memang sudah sedia maklum pasal tawaran uitm untuk budak2 part 3
tapi aku memang tak tahu tawaran tue berkuatkuasa bile
alih2 aku terbaca iklan kat student portal pasal tawaran tu
nak tahu syarat2 tawaran tu..antara yang aku ingat laaa
1)cgpa minimum 3.00
2)tidak pernah merepeat mana2 subjek semasa semester 1,2 dan 3
3)tiada drop mana2 subjek semasa semester 1,2 dan 3
ini jelah yang aku ingat..

perasaan aku?? menyesal?? mungkin ya..
yelah cgpa aku pun cuma 2.76 je..tak sampai pon 3.00
aku pernah merepeat masa semester 2 [at least subjek tu aku dapat A-]
aku tak pernah drop apa2 subjek pon
kalau di tanya tentang menyesal,memang la aku menyesal..
tapi life must be go on..pengalaman banyak mengajar aku erti berusaha..aku cuba kuatkan semangat..tak mudah putus asa..

*tahniah buat semua kawan2 aku kat uitm Segamat yang berjaya ke program penerapan tu..aku tahu korang memang layak untuk ke degree seawal ini..pada yang tak berjaya,jangan sedih..perjalanan kita semua sama..tak perlu terburu2..bukan rezeki kita kan?? kita akan ke degree juga one day nanti..sabar je..*

2 comments:

Anonymous said...

salam,
saya faham apa yg awak rasa.
saya pun sama,
saya dapat tahu mende ni masa sem3 and after knowing that, saya blaja gile2 and lastly, my gpa was 3.12 but.. dia x jadikan my cgpa to 3, its only 2.91.
im sad with myself.. but as u said, life must go on..

goodluck,
blogwalker...

www.duniasaya.com

sakura lover's said...

wasalam..
agaknya bukan rezeki kita..
terima je laaa..
saya pon sedih dgn diri sendiri..
banyak main betul saya ni..
huhu

SEHATI BERDANSA