TABUNG SAKURA

Saturday, December 26, 2009

Cekalkah aku??

sisa baik cuti yang ada ni aku memang dah takde karje
walhal banyak lagi kerja yang aku belum settel kan
kudrat nak buat semua itu ada tapi rintangan nya banyak pulak
[aku yang malas dan hanya berserah pada nasib]

semestar baru dah nak mula tapi aku
entah laa..
memang takde semangat nak balik ke ceruk hutan tu
bukan sebab tak mahu belajar tapi
tengok keadaan abah yang masih tak menentu
[seriusly aku takut untuk pergi jauh..]
keperluan untuk semestar depan pun aku tak ready apa2
[tak sanggup nak mintak mama duit lagi dalam keadaan macam ni..]
nak balik ceruk hutan tue dengan siapa pun aku tak tahu
[nak balik naik bas,dah tentu barang aku banyak..nak mintak tolong pakcik,makcik?? tebal sudah muka nie asyik meminta simpati mereka]
jadual semestar depan masih tergantung [system uitm sangat lembab!!]
surat kolej masih tersimpan dalam laptop [masih terpikir dimana untuk diprint..pendaftaran kolej memerlukannya...]

huh..banyaknya masalah aku..
aduhai..mampu kah aku bertahan??
boleh ke air mata ini ku simpan??
cukup kuat ke hati ni untuk terus tabah??

*macam2 dah bermain dalam kepala otak aku..im try to be positive but..aku masih terfikir yang negative..Ya Allah,bantulah aku..*

2 comments:

_nurazeera_ said...

aku yakin ko boleh!!!
klu rase ngn lepaskn air mata tu ko bly rase lbh tenang, lepaskanlah..
Jgn tkut menghadapi kenyataan..
chayok2!!!

sakura lover's said...

entahlah..macam dah bermain dalam otak aku sekarang ni..pening kepala otak aku..celaru giler..huh

SEHATI BERDANSA