TABUNG SAKURA

Friday, April 2, 2010

Saat Ajal Tiba

First aku nak say takziah untuk
Kaum keluarga Allahyarham Din Beramboi
Aku pun sedih jugak atas pemergian dia
Semoga kalian tabah menerima dugaan Allah ini

Sebenarnya aku bukan peminat Allahyarham secara totally
Tapi recently aku selalu dengar radio Era
Then aku selalu dengarlah ulangan siaran Riuh Pagi Era
Dan banyak kali aku tergelak dengar Allahyarham bersantai berjenaka

Sekarang aku sedar
Bahawa kita tak akan dengar lagi riuh mulut Allahyarham lagi
Orang yang seceria,sejenaka,selawak Allahyarham tiada lagi di dunia ini

Mungkin Allahyarham yang kita kenali sentiasa tersenyum
Tidak seorang pun tahu waktu dukanya
Hanya Allahyarham saja yang tahu duka hidupnya
Semoga Allah menempatkan dia di kalangan orang yang beriman

Saat dia sudah datang dan menjemput dia
Bila pula saat kita dan bagaimana pula keadaannya?
Mungkin sebaik dia
Atau sederita lagi
Hanya Allah saja yang mampu menjawab segalanya

Al- Fatihah untuk Mior Ahmad Fuad Mior Badri

3 comments:

Tfaaaaaa said...

alfatihah :(

sakura lover's said...

please dont cry my luvly tfa..if u cry,i will cry too..

Tfaaaaaa said...

sdeyyy..pagi pagi dah xboleh gelak kuat kuat on the way pegi keje weh

SEHATI BERDANSA