TABUNG SAKURA

Thursday, October 21, 2010

Mimpi Cuma Mainan Tidur

Malam kelmarin aku mimpi. Aku mimpi aku berbaik dengan someone. Dalam mimpi tu dia cakap tentang semua yang menjadi persoalan aku. Dan dalam mimpi tu aku terima semua jawapannya. Entahlah. Aku tak tahu. Aku binggung.

Bukan ke aku dah berjanji yang aku akan lupa semua ni. Aku kene pegang janji aku. Aku nak keluar daripada zon ni. Zon yang dah memagar aku hampir 4 tahun. Ya 4 tahun. Bukan jangka masa yang sekejap. Lama sangat. Aku perlu keluar daripada keadaan ni. Harus dan wajib.

Tapi malam tadi aku mimpi lagi. Mimpi tentang dia. Ya Allah,semakin aku nak pergi,semakin kuat mimpi mengganggu tidurku. Aku sedar mimpi mainan tidur. Tapi kenapa aku mesti termimpikan dia saat ni. Aku dah tak terfikir tentang dia. Alhamdulilah otak aku dah bebas dari dia sejak semalam petang. Tapi kenapa Kau datangkan dia dalam mimpi. Aku takpasti. Tapi selalunya mimpi aku akan jadi kenyataan masa hadapan.

Ya Allah. Kuatkanlah hatiku. Jauhkanlah hatiku dengan hati dia jika benar aku bukan pemilik tulang rusuknya. Jangan Kau dera perasaanku ini. Berilah aku nikmat hidup. Matikanlah rasa ni jika ia tak patut wujud dalam hatiku. Sesungguhnya aku insan yang sangat lemah.


*Triple hard study wahai tuan puteri Azza sayang. Kau tak mula mula study lagi ni. Apa nak jadi?? Nak menangis ke nanti lepas keluar dewan?? Kalau tak nak,sila study okay. Wish me dapat lawan syaiton syaiton untuk hari ni.*

2 comments:

cEro said...

azza,
sila jgn fikirkan mende lain slain studi buat masa ni...
fokus...
gud luck!!

sakura lover's said...

thanks bro...i will be focus..good luck too

SEHATI BERDANSA