TABUNG SAKURA

Monday, October 11, 2010

Umur Cuma Angka

Salam. Hai. Bilangan pelawat yang melawat belog aku semakin menurun. Mungkin sebab belog aku tak menarik. Atau mungkin sebenarnya aku takda skill untuk menulis. Atau mungkin aku lebih elok menulis cerita yang sedih sedih berbanding yang happy happy. Entah. Aku pun tak tahu.

Sepanjang 3 hari 2 malam, aku berkampung kat Terengganu. Pengalaman yang sangat menyeronokkan. Panjang sangat cerita. Pendek kata,kalau aku fikir trip ke Terengganu tu happy,maka akan happy semuanya. So Im happy! Pasal trip tu nantilah esok lusa takpun tulat aku story. Now aku nak story benda lain.

Kelas Economy Malaysia ni satu satunya kelas yang menggabungkan pelajar yang sebaya aku dengan budak budak semestar atas (carry paper). Sebenarnya seronok tau bila kita kenal budak budak yang berumur sikit. Dia orang sangat matured. Kiranya nasihat diaorang tu bukan nasihat biasa biasa. Lebih kepada pengalaman diaorang yang lebih setahun dua hidup. Dan pengalaman diaorang tu,kitaorang tak dapat kutip dari mana mana.

Bak kata classmate aku,Afida;"muka awak nampak macam ada ciri ciri kebapaan. Umur awak mesti dah 25 and above kan?".Pehh, merah padam muka si Nuruddin.hahaha. Sabar jelah. Classmate tu dia jenis yang kelam kabut tapi kadang kadang kelakar. Seronok tengok gelagat dia.hahaha. Siapa sangka anak muda yang baru berumur 22 tahun ada bermacam macam pengalaman hidup yang tak siapa pun tahu. Even dia anak kepada lawyer,dia hidup tak sesenang orang lain. Dan apa yang aku percaya,kedukaan mematangkan kita. Pengalaman mendewasakan kita. Kesakitan membuatkan kita lebih tabah.

For the those sharing their story with everyone in bus last night,semoga kauorang semua graduate this semestar. Semoga berjaya dengan jalan masing masing. Pengalaman kauorang akan aku jadikan paduan untuk hidup. Thanks again.


*Penat bergambar sakan kat Pantai Batu Buruk. Ingat nak berprofile picture benda yang sama. Tapi bila tadi online,dia dah tukar picture pulak. Keciwa hatiku.hahahahaha. Mood sekarang aku gila nak cari cermin pulak.hahaha*

2 comments:

. Fara Latif . said...

haha! cari gambar depan cermin lak tau!

:D

* eyh, kite pOn byk pict kat tganu tyme ktOrg family gath last year :DD

sakura lover's said...

kene cari kete myvi gak ni..hahahaha

SEHATI BERDANSA