TABUNG SAKURA

Wednesday, December 22, 2010

Aku Masih Buta

Sekadar berkongsi artikel dengan semua orang. Mungkin aku masih lagi keliru.


Cinta
Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu, dan kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. Kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain, cinta ditujukan kepada seseorang yang kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yang ikhlas kepadanya walaupun dia buat tidak tau saja)

Sayang
Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. Selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain, sayang ditujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka
Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain, suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

Minat
Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain, minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )


Aku sendiri tak tahu aku memilih dia, dia, dia, dia, dia dan mereka mereka atas dasar apa. Aku sendiri musykil atas segala perasaan aku. Mungkin ada betul apa orang kata. Cinta itu sayang tapi sayang bermakna cinta. Suka cuma suka. Tak menjamin apa apa erti. Jadi siapa sebenarnya yang ada dalam kategori paling tinggi dalam hati aku. Entah. Aku buntu.


*Asal tab backspace aku macam sakit je hari ini. Ini mesti ada yang usik lappy aku semalam. Pantang betul!*

No comments:

SEHATI BERDANSA