TABUNG SAKURA

Monday, January 10, 2011

Hukum Karma

Kata dulang paku serpih

Kata orang, dia yang lebih

Hahaha. Macam nak gelak. Betul serius. Aku dah takda apa dalam hati. Aku dah keluarkan time 31 December lepas. Aku dah taknak ingat. Tapi bila aku tahu yang tu jadi, serius aku tercenggang.

Mungkin ini hukum karma. At least aku pernah rasa benda yang dianggap tak perlu rasa. Tapi waktu tu aku rasa aku masih ada sebab. Tapi sekarang dah takda sebab. Dan aku lets it goes. Semua dah clear untuk aku. Tapi untuk yang itu, aku masih belum clear. Masih belum ada benda yang elok untuk aku jadikan sebab.

So aku taknak cakap banyak. Lu pikirlah sendiri. At least aku ada sebab untuk itu. Tapi dia takda sebab. Aku tak nampak reason yang munasabah. Jangan jadi ketam yang nak ajar anak berjalan betul tapi diri sendiri tak betul. Ambik cermin. Tengok diri sendiri. Sekurang kurangnya aku sedar even terlambat. Tapi jangan jadi pura pura sedar tapi tak sedar.

Renung renungkan. Dan selamat beramal. Terima kasih.

2 comments:

DiNa-DiaNa said...

hukum karma.."buat r aku sesuka hati kamu..kerana apa yang di buat akan diperolehi jugak.."

dina pun tengah di siksa jiwa dan raga ne..tp just senyapkan jer..rasa tiada kekuatan untuk membalas..

just yakin je..ALLAH lagi tau ape yang terbaik untuk akibat perbuatan tu..=)

sakura lover's said...

samalah..kita rasa benda yang sama..malas nak cakap lebih lebih...tengok jelahh..

SEHATI BERDANSA