TABUNG SAKURA

Wednesday, April 21, 2010

Aku Pelakon Airmata

Hahahahaha..
Firstly aku nak gelak puas puas
Sebab malam tadi waktu aku tengah berendam airmata
Ada someone calling me

Memang aku minta dia call
Aku suruh dia buat aku ketawa
Sebab aku taknak menangis
Plus aku ada paper final

Jadi dia pun cakaplah dengan aku
Yang dia sudah baca blog kesayangan aku ini
Yang paling tak boleh tahan
Dia kata aku PENYEDIH!!

Wahh..suka suki saja cakap aku macam itu
Dia kata yang dia sudah baca hampir 80% entri aku
Dan semuanya mengandungi unsur unsur kesedihan
That why dia kata aku PENYEDIH!!

Dia siap tambah lagi
Kalaulah aku tulis skrip drama filem atau TV
Mesti ramai audience yang menangis
Sebab story aku menyedihkan

Hello ini kisah hati aku
Cerita aku bukan cerita fairly tales
Yang didengarkan untuk kanak kanak tidur
Ini realiti hidup aku

Tak semua orang hidup gembira dan ceria
Mungkin wajah nampak sempurna
Mungkin hidup nampak mewah
Mungkin bibir mesra mengukir senyuman
Mungkin mulut riang menyapa mesra
Mungkin ketawa menghias kata kata
Tapi hati tidak siapa yang boleh menduga

Samalah macam aku
Aku tak perlu simpati sesiapa
Aku juga tak perlukan orang lain menangisi cerita aku
Aku cuma perlukan kebahagiaan untuk mengisi hari hari mendatang

Mungkin lepas ini aku kene pergi bergurulah
Berguru dengan Cikgu Tfa
Tfa,ko ajarlah aku macam mana nak tulis yang happy happy
Aku ini PENYEDIH sangat ke hah,Tfa?

2 comments:

Tfaaaaaa said...

ahaha..ko cume sedih dalam blog kan..

dengan aku, ko happy kan?dengan sesetengah kawan ko happy kan??

so chill laa..aku pon xslalu happy..
cume yang aku luah dalam blog time aku happy..

kadang kadang je aku bengang atau sedih..

normal laa..ko maybe nak lepas kan kesedihan dekat belog supaye kat realiti nanti ko happy kan?

terpulang laa..aku rase ko biase je..entri je sedih..tapi aku tau ko xlah penyedih sangat.heh..

nnti ko online, ko drop fon number ko kat inbox aku okay..xpon jap lagi aku drop hp number aku kt fb ko.hehehe..

dah lame nak mintak..cume terlupe.kekeke :P

good luck final!

sakura lover's said...

tulah pasal..aku pelik gak dia kata aku penyedih..kalau kenal aku betul2 xde la sedih sangat hidup aku..ko pon blh gelak2 dengan aku lagi..so hidup aku xlah sedih sangat..hahahaha

SEHATI BERDANSA