TABUNG SAKURA

Thursday, September 30, 2010

Buat Aku Tersengih

Kalau lagu Sheila On 7 tajuknya Buat Aku Tersenyum. Tapi kalau untuk aku tajuknya jadi Buat Aku Sengih. hahahaha. Sebab apa aku tersengih?? Adalah. Nak tahu ke?? Tak benda kat dunia ni boleh buat aku sengih sengih macam orang hilang akal. Tapi bila aku rasa happy even sebab benda yang kecik pun  aku akan rasa sangat happy. Sorry ayat aku berterabur. Dulu time cikgu bahasa melayu ajar,aku tak fokus dalam kelas. So nilah sebabnya.hahahaha.

Datanglah sayang, dan biarkan ku berbaring
Di pelukanmu, walau untuk sejenak
Usaplah dahiku, dan ‘kan ku katakan semua

Bila ku lelah tetaplah disini,
jangan tinggalkan aku sendiri
Bila ku marah, biarkan ku bersandar,
jangan kau pergi untuk menghindar

Rasakan resahku, dan buat aku tersenyum
Dengan canda tawamu, walaupun ‘tuk sekejap
Kar’na hanya engkaulah, yang sanggup redakan aku

Kar’na engkaulah satu-satunya untukku,
dan pastikan kita s’lalu bersama
Kar’na dirimulah yang sanggup mengerti aku,
dalam susah ataupun senang

Dapatkah engkau s’lalu menjaga ku
Dan mampukah engkau mempertahankan ku

Even dia dah takda kat sisi aku sekarang. Tapi aku dapat rasa macam dia ada kat belog aku ni. Mungkin sebab aku terlalu rindu. Mungkin sebab aku terlalu suka berangan. Tapi sungguh hati aku gembira. Esok petang lepas test aku nak berangkat ke Melaka. Mahu overnight. Mahu lepaskan kesesakan disini. Aku rindu pada senyuman aku.


*Doakan aku biar dapat jumpa dia kat sana. Walhal dia ada kat JB. Tapi siapa tahukan. Mana tahu instinct mendekatkan aku dan dia. Semoga yang indah indah untuk aku dan dia even aku tahu hakikatkan aku cuma minah jenin. At least khayal tu boleh buat aku gembira,tak salahkan?*

2 comments:

SEHATI BERDANSA