TABUNG SAKURA

Wednesday, September 1, 2010

If I'm Millionaire

Kalau aku sorang jutawan. Kalau aku sorang yang kaya raya. Kalau aku ada banyak asset. Kalau aku banyak duit. Mungkin alangkah indahnya hidup ni. Berangan la wahai Cik Azza ku yang comel oiii. Dalam mimpi mana pulak aku dilahirkan sebagai jutawan. Suka sangat berangan ala ala Mat Jenin.

Aku buka someone punya page. Aku jadi stuck sekejap. Tipu bukan sekejap tapi lama. Tapi tak lama sangat sebab aku jealous. Tahap gaban punya jealous nih. Memang serius aku rasa macam nak gigit gigit tuan punya page. Aku pun nak benda tu. Benda tu lawa. Sangat mahal. Tak mampu nak beli. Guna duit PTPTN pun belum tentu aku mampu beli. Bayangkan betapa mahalnya benda tu. Sangat cemburu kepada orang orang yang ada benda tu. Nak jugak!


Serius aku teringin sangat nak nih. Kalau pergi mana mana event dalam campus mesti ada satu benda yang aku tak sanggup. Aku tak sanggup tengok camera men or women bawak benda tu. Rasa sangat jealous tahap yang meluap luap. Sedangkan aku cuma dapat pegang Sony Digital Cybershot je. Siapa nak masuk minang aku,aku nak mohon benda ni jadi apart from my hantaran boleh? Bolehlah. Nanti bolehlah kita snap gambar honeymoon. Snap gambar jalan jalan. Snap gambar I pregnant every month [woooow tinggi impian kau..hahaha]. Boleh la wahai bakal suamiku. I tak minta yang mahal mahal. I minta yang ada quality and ada brand je. If you sayang I,you belikan untuk hantaran I. Apa sangatlah benda ni untuk dibandingkan dengan cinta kita [stop it Azza. Kau dah gila agaknya. Gila meroyan ke apa nih?]

*Berangan jugak nak amik short course untuk fotographic ni. Mesti lepas ni semua nampak lawa. Dan I semestinya akan lebih lawa,comel daripada biasa.hahahaha. Sudah sudah,jangan dilayan gila aku ni. Kang melarat. Bye bye*

2 comments:

misz beauty said...

dear... dulu hubby sis time belajar pun guna olympus semi dslr je sbb minat ngan fotografi... afta abis belajar & da keje baru dier dpt grab semua sampai ada 2 bijik skang... ehehee... so moral of story rezeki tu pasti ada... belajar sampai abis dulu... compaq camera pun kalau pandai guna pict pun bley jd cantik... sis pun hubby kasi pakai lumix je sbb now for compaq camera lumix is the best...

pssstt * sis doakan awk dpt pakai Nikon D3S terus afta abis study nanti... amin ;-)

sakura lover's said...

semoga doa sis untuk saya dmakbulkan...lalalala..tq..

SEHATI BERDANSA